Kližan postúpil v Rotterdame už do štvrťfinále, čaká ho Simon

15.02.2013 Celý región

Rotterdam 15. februára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na tradičnom halovom turnaji ATP v Rotterdame (dotácia 1,267 milióna eur).

Zverenec trénera Karola Kučeru si v 2. kole poradil s premožiteľom Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu domácim Holanďanom Igorom Sijslingom v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok večer v prvom vzájomnom súboji proti piatemu nasadenému Francúzovi Gillesovi Simonovi. Kližan v úvodnom dejstve duelu so Sijslingom dominoval, keď kvalitne podával i returnoval a mal navrch aj pri dlhých výmenách od základnej čiary. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom najlepší slovenský singlista prelomil podanie súpera.

Kližan odvrátil všetky brejkbaly Holanďana, po postupe medzi elitnú osmičku netajil spokojnosť.

"Bol to ťažký zápas. Hrať proti domácemu tenistovi nikdy nie je jednoduché, no na kurte som sa cítil dobre a hral som veľmi konštantne, bez nejakých výkyvov. Už sa teším na štvrťfinále so Simonom, ktorý patrí medzi najlepších tenistov na svete," povedal pre oficiálnu stránku turnaja v Rotterdame Kližan, ktorý vlani triumfoval na halovom podujatí v ruskom Petrohrade.


dvojhra - 2. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Igor Sijsling (Hol.) 6:2, 6:4
 

Vyberte región